Horgászrend a kombinált horgászengedélyt váltóknak

2018.02.06

Érvényes a Barcs és Vidéke Horgászegyesület kezelésében lévő mindhárom horgászvizre.

Kis-bók víztérkód: 14-038-1-4 Nagy-bók víztérkód: 14-021-1-1 Bolhó tőzeg víztérkód: 14-007-1-1

Horgászni csak a Barcs és Vidéke HE. által kiadott területi engedéllyel lehet. Horgászat időbeli hatálya: Január 1.-től december 31.-ig 0-24 óráig.

A horgászhelyek használatára valamennyi területi horgászjeggyel rendelkező személy jogosult, hogy a bejegyzett használónak át kell adnia a horgászhelyet annak megérkezésekor. Köteles azt kérésre tiszta állapotban átadni. A horgászhely bejegyzett használója köteles a stég biztonságos állapotáról gondoskodni.

Horgászni két készséggel azon maximum 3-3 horoggal lehetséges. Mennyiségi korlátozás: Napi: őshonos méretkorlátozással védett hal és amur 2 db és 3 kg egyéb hal. Heti: őshonos méretkorlátozással védett hal és amur 6 db. Évi: őshonos méretkorlátozással védett hal és amur 30 db. Legkisebb kifogható méret: országos horgászrend szerint, kivéve a Kis-bók holtágon süllő, csuka. Süllőből 40 cm alatti, csukából 50 cm alatti, példány nem tartható meg. Az amurból a 40 cm alatti példány nem tartható meg. Legnagyobb kifogható méret: 5 kg feletti ponty nem vihető haza. A kifogást követően a lehető legrövidebb időn belül kíméletesen vissza kell helyezni. Tilalmi idők: országos horgászrend szerint. Pontytilalom alól való felmentést minden évben kihirdetésre kerül. Compó elvitele egész évben tilos! A horgászat közben a vízen és vízparton bekövetkezett esetleges balesetekért, károkért az egyesület felelősséget nem vállal. Horgászcsónak használata: A Kis-bók holtágon díj ellenében horgászcsónak használható. A Nagy-bók és a Bolhói tőzeg vízterületeken horgászcsónak nem használható.

Egyes vízterületekre különböző horgászrendek tartoznak, azok betartása kötelező!