Horgászvizsga a Barcs és Vidéke Horgászegyesületnél

Kedves leendő horgászok!

A horgászvizsgáztatás rendje megváltozozz! 2020.09.09 naptól minden szerdán 16 órakor várjuk a vizsgázókat a horgászirodában. A horgászvizsgára előjelentkezés szükséges, amit az alábbi táblázat kitöltésével, facebook oldalunkon, vagy személyesen a horgászirodában lehet.


Tananyag letölthető az alábbi linkre kattintva.

Jelentkezni az alábbi táblázat kitöltésével lehet!

Álltalános szabályok a horgászvizsgával kapcsolatban.

Horgászvizsgára minden, a jelentkezés napján 10. életévét betöltött személy jelentkezhet. Amennyiben a vizsgázó személy a vizsgára jelentkezés napján még nem töltötte be a 14. életévét, abban az esetben a vizsga megkezdése előtt köteles bemutatni a vizsgabizottságnak a törvényes képviselője által adott nyilatkozatot, hogy a horgászvizsgán résztvehet.

A horgászvizsgára történő jelentkezés további feltétele a horgász regisztráció elvégzése. Amennyiben még nem regisztrált. Hétfő, kedd, szerdai napokon 8:00 tól 12:00 13:30 tól 17:30 ig megteheti. A horgászvizsgára csak regisztráció után lehet jelentkezni.

Az állami horgászvizsga díjmentes!

Horgászvizsgakor a vizsgázónak be kell mutatni valamely személyazonosító okmányát vagy Magyar Horgászkártyáját.

Horgászvizsga alóli mentességek:

Már vizsgát tett az EU más országai valamelyikében
Értelmi fogyatékos személy
Vak vagy gyengénlátó személy

A horgászvizsga két részből áll. Az első egy írásbeli rész, mely feleletválasztós és egyszerű kifejtő kérdésekből állnak. Összesen 32 feladatot kell megoldani, amellyel 32 pont érhető el. A második rész szóbeli. Melyben a hazánkban előforduló halfajok képről történő felismerése, illetve azok legfontosabb biológiai jellemzőinek és esetenkénti méretkorlátozásának, tilalmi idejének ismeretéből áll. A szóbeli részen 10 képet mutat a vizsgabizottság melyből minimálisan 7 halfajt kell felismerni. A fajfelismerés 1 pont, a jellemzők pontos ismerete további 1 pont. A szóbeli részen minimálisan a 20 ból 13 pontot kell elérni.

2018 évben több mint száz fő vizsgázott egyesületünknél.